Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pitabroodjes met hamburger, sla en coeur de boeuf met een waaier van aardappel

Rund, Varken

  • Totale tijd minuten
1463 Pitabroodjes Met Hamburger Sla En Coeur De Boeuf Met Een Waaier Van Aardappel

Ingrediënten

In de box

  • 1000 g aardappelen
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 stuk(s) pitabrood
  • 4 stuk(s) hamburger
  • 4 stuk(s) coeur de boeuf
  • 1 krop(pen) lollo bianco
  • 4 el olijfolie
  • besprenkelen olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 4 tl azijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 C.
  2. Borstel de aardappels schoon onder koud water. Snijd aan de lengte aan de zijkant een klein plakje van de aardappel. Snijd daarna in de breedte de aardappel in tot 2 cm aan de onderkant. Zet in een ovenschaal en sprenkel olijfolie en zout over de aardappel, zorg ervoor dat het ook tussen de schijfjes komt. Bak in de oven gedurende 35 minuten tot de aardappel gaar en een beetje knapperig is.
  3. Snijd de ui in ringen. Hou en paar ringen apart voor de salade. Maak ze los van elkaar en bak in een koekenpan lichtjes aan tot ze zacht worden. Zet de gebakken uien apart.
  4. Bestrooi de hamburgers met peper en zout en bak ze in dezelfde koekenpan gedurende ca. 7 minuten gaar, regelmatig keren.
  5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven tot ze licht bruin en een beetje knapperig zijn.
  6. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Was de sla en scheur in stukken. Leg de sla in een kom, beleg met een aantal plakjes tomaat en een paar ringen ui. Maak de vinaigrette van de 4 el olijfolie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper en zout en giet over de salade.
  7. Beleg de pitabroodjes met sla, hamburger, tomaat en de gebakken uitjes.
  8. Haal de aardappels uit de oven als ze gaar zijn, dit kan je controleren door er in te prikken. Dien alles samen op.
  9. Je kan de aardappelschijfjes ook helemaal lossnijden, insmeren met olie en aan een natte saté prikker rijgen, als je dat leuker of makkelijker vindt. Ze garen dan iets makkelijker en worden wat knapperiger.