Pitabroodjes met falafel en coleslaw
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram spitskool
- 200 g wortel
- 125 gram zure room
- 1 el citroensap
- 1 el sjalot
- 2 el peterselie
- 2 bakjes falafelballetjes
- 2 el koriander
- 75 gram veldsla
- 8 pitabroodjes
In Huis
- 2 el mayonaise
- olie om te bakken
- 0.5 knoflookteen
- 0.5 tl komijnpoeder
Recept stappen
- Snij de spitskool in dunne reepjes en rasp de wortel. Meng met de mayonaise en 2 el van de zure room (bij 4p), het citroensap en evt. een eetlepeltje water. Kneed een minuut of 2 stevig, dan wordt de spitskool zachter.
- Snipper de sjalot (1 el bij 4p!) en hak de peterselie fijn. Voeg bij de spitskool, samen met peper en zout naar smaak en zet even weg.
- Bak de falafel in olie rondom bruin.
- Hak de koriander en de knoflook fijn. Meng de rest van de zure room met een theelepeltje water, de knoflook, peper, zout, komijnpoeder en de gehakte koriander.
- Was de veldsla.
- Verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Vul elk pitabroodje met veldsla, een schepje coleslaw, falafel en het zure roomsausje. Eet de rest van de coleslaw erbij.