Pita met vegan balletjes en dilleyoghurt met geroosterde aardappeltjes en venkel
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Frieslander aardappels
- 2 stuks rode ui
- 2 stuks venkel
- 15 gram dille
- 500 gram Griekse/kokosyoghurt
- 2 stonkje Roodlof
- 2 bak PLNT balletjes
- 8 stuks pitabroodjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 el (vegan) mayo (optioneel)
- scheut olijfolie extra vierge
- mespuntje chilipoeder (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij de rode ui in parten. Verwijder de kont en het loof van de venkel en snij in repen. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflook (in de schil) ertussen en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
- Hak de dille fijn. Meng door de (kokos)yoghurt, samen met (vegan) mayo (optioneel), een goede scheut olijfolie extra vierge en wat peper en zout. Optioneel: voeg eventueel een mespuntje chilipoeder toe.
- Snij de roodlof in ringen.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 5 minuten rondom bruin en warm.
- Gebruik de broodrooster voor de pitabroodjes (geen broodrooster? Leg ze dan even onder de grill).
- Druk de gepofte knoflook uit het schilletje en hak nog wat fijner. Meng door de (kokos)yoghurt.
- Snij de pitabroodjes open en vul eerst met wat saus, roodlof, de balletjes (ca. 2 per broodje) en als laatst nog wat saus. Doe er eventueel ook een paar reepjes venkel in. Serveer met de rest van de venkel, parten rode ui en aardappelen uit de oven.