Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pita met Oosterse kruidenomelet en sojamayo met bataat-peensoep

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pita met Oosterse kruidenomelet en sojamayo met bataat-peensoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 300 gram Doré kruimige aardappels
  • 400 gram oranje bataat
  • 600 gram peen
  • 1 bakje soepspecerijen
  • 2 stuks bosui
  • 15 gram peterselie, koriander, bieslook
  • 8 stuks eieren
  • 1.5 el yoghurt
  • 4 stuks pitabroodjes

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 700 ml water
  • 1.5 blokje groentebouillon
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui grof. Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes.
  2. Schil de aardappel, bataat en peen, snij in gelijke stukken. Hak de knoflook grof. Voeg de knoflook en soepspecerijen bij de ui en fruit tot de geuren vrijkomen. Voeg de aardappel, bataat en peen toe samen met het water. Verkruimel de bouillon erbij, breng aan de kook en kook in ca. 12 minuten gaar.
  3. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan. Snij de bosui (ook het groen) fijn. Fruit zachtjes samen met het kerriepoeder. Hou de peterselie en bieslook voor de andere gerechten apart! Hak alle overige kruiden (incl. steeltjes) fijn, voeg toe en bak zachtjes verder.
  4. Kluts de eieren en voeg zout en peper toe. Giet over de bosui en kruiden, dek af en bak tot het ei gestold is. Hou warm.
  5. Maak een sausje van de mayonaise, sojasaus en aangegeven hoeveelheid yoghurt. Breng op smaak met peper.
  6. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of onder de ovengrill.
  7. Pureer de groenten met een staafmixer. Verdun evt. met water tot de gewenste dikte is bereikt. Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneep citroensap.
  8. Snij de pitabroodjes open, smeer het sausje erin en beleg met de omelet. Schep de soep in kommen, schep er een beetje yoghurt in en serveer.
  9. Goed om te weten: in het bakje soepspecerijen voor 4p zit 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen korianderzaad, 1 tl harissapoeder en 2 tl karwijzaad. Voor 2p de helft.