Pita broodjes met kipgyros, coleslaw en bieten met rucola en knoflook-yoghurtsaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram peen
- 500 gram spitskool
- 200 ml karnemelk
- 2 el sjalot
- 400 gram kippendijfilet
- 800 gram rode biet
- 75 gram rucola
- 100 ml yoghurt
In Huis
- Dressing van olie, azijn en suiker
- 1 tl zout
- 3 el mayonaise
- 1 el azijn
- 1 tl suiker
- gyroskruiden naar smaak
- olijfolie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- naar smaak komijnpoeder
- 4 pitabroodjes
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de rode bietjes en snij ze in plakjes van ca 1 cm. Maak een simpele dressing van olie, azijn en suiker. Leg de bietjes in een ovenschaal en schenk de dressing erover heen. Zet de schaal in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Rasp de peen. Snij de spitskool in kwarten en verwijder het hart. Snij dan overdwars in dunne reepjes. Doe de spitskool in een mengkom, voeg zout en de karnemelk toe. Ga nu de spitskool 2 minuten kneden. Ja echt; zo wordt deze lekker zacht! Doe daarna de peen erbij.
- Snipper de sjalot en voeg bij de peen en spitskool samen met het zout, de mayonaise, azijn en suiker. Roer goed door en zet koel weg.
- Snij de kippendij in stukjes en kruid met gyroskruiden (zie tip). Bak op hoog vuur in wat olie knapperig en gaar.
- Was de rucola, leg op een schaal en leg daar de bietjes op. Meng de yoghurt met de knoflook, een snufje komijnpoeder en zout naar smaak. Verdeel vlak voor het serveren wat kloddertjes yoghurt over de bietjes en zet de rest in een bakje op tafel.
- Rooster intussen de pitabroodjes in de broodrooster.
- Doe een plukje rucola en wat coleslaw in de pitabroodjes, gevolgd door de gyros en nog een schepje yoghurt. Serveer de rode bieten en de rest van de coleslaw erbij.
- Gyroskruiden: meng 1 tl zout, 2 tl paprikapoeder, 1/4 tl zwarte peper, 4 tl oregano,1 tl chilipoeder, 3 tl tijm,1/2 tl kaneel en 2 tl knoflookpoeder. Bewaar in een kruidenpotje.