Pindasoep met spitskool en winterpeen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Winterpeen
- 2 stuk(s) Victoria aardappelen
- 1 stuk(s) Ui
- 250 g Pinda boemboe
- 600 g Spitskool
- 2 el Gember + Rode peper
- 2 stuk(s) Bosui
- 200 g Tauge
In Huis
- 6 el Olie
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
- 4 el Citroensap
- 1 tl Suiker
- 2 blokje(s) Groentebouillon
Recept stappen
- Schil de wortel, snij circa 3/4 in blokjes en rasp circa 1/4 voor de salade in een kom.
- Schil de aardappels en snij in blokjes. Snipper de ui.
- Fruit de ui in 4 el olie en voeg na 2 minuten de wortel en de aardappels toe. Roer een paar minuten goed om.
- Voeg de pindamix toe, roer een beetje om en voeg dan 1 liter water toe samen met 2 blokjes groentebouillon. Breng aan de kook en laat met deksel 10 minuten pruttelen.
- Halveer de spitskolen, verwijder het hart en snij in dunne reepjes. Voeg ongeveer 1/3de toe aan de geraspte wortel.
- Verwarm in een pan met dikke bodem 2 el olie en laat goed heet worden. Doe dan de spitskool erbij en roerbak even om. Knijp vervolgens een teen knoflook uit over de spitskool en roerbak nog even door. Breng op smaak met peper en zout en laat zachtjes verder pruttelen.
- Schil ondertussen de gember en rasp fijn boven de geraspte wortel. Voeg vervolgens het citroensap, de suiker, wat peper en zout toe aan de wortel, gember en spitskool en laat even intrekken.
- Snij de bosui in ringetjes tot aan het lichtgroene gedeelte en hou apart.
- Voeg 6 el olie toe aan de spitskool sla en roer even om.
- Pureer nu de soep. Als je deze te dik vind, voeg nog wat kokend water toe.
- Serveer de gebakken spitskool, tauge en bosuitjes in apartje kommetjes zodat iedereen dat zelf aan het eigen bord soep kan toevoegen. Serveer daarnaast ook de spitskool salade.
- Tip: Dit gerecht is natuurlijk heel lekker met een beetje kroepoek en sambal voor de liefhebber!