Pindasoep met paksoi en geroerbakte groenten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 250 gram wortel
- 500 gram witte kool
- 3 stengels lente-ui
- 200 gram Katjang (pinda)saus
- 200 gram aardappelen
- 1 stuks paksoi
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 liter water
- 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 el sojasaus
- 100 gram taugé (optioneel)
Recept stappen
- Schil de wortel en snij doormidden. Schil de peen in hele dunne reepjes. Snij de spitskool in reepjes.
- Verwarm in een wok olie, bak de wortel en witte kool goed aan en knijp de knoflooktenen erbij. Roerbak voor 10 minuten.
- Snij de lente-ui in ringetjes, hou wat apart voor de garnering.
- Zet een grote pan met water op met de groentebouillonblokjes. Voeg al roerend de Katjang (pinda)saus toe totdat het is opgelost.
- Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de soep en kook in ca. 10 minuten gaar.
- Snij de paksoi stengels in stukjes en de bladeren in reepjes en was met behulp van een slacentrifuge.
- Pureer de soep en voeg de paksoi toe. Laat dit even meekoken.
- Maak de witte kool en wortel op smaak met een beetje sojasaus, peper en zout.
- Garneer de soep met de taugé en lente-ui en serveer met de geroerbakte groenten.