Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pindasoep met paksoi en geroerbakte groenten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram wortel
  • 500 gram witte kool
  • 3 stengels lente-ui
  • 200 gram Katjang (pinda)saus
  • 200 gram aardappelen
  • 1 stuks paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter water
  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • 100 gram taugé (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de wortel en snij doormidden. Schil de peen in hele dunne reepjes. Snij de spitskool in reepjes.
  2. Verwarm in een wok olie, bak de wortel en witte kool goed aan en knijp de knoflooktenen erbij. Roerbak voor 10 minuten.
  3. Snij de lente-ui in ringetjes, hou wat apart voor de garnering.
  4. Zet een grote pan met water op met de groentebouillonblokjes. Voeg al roerend de Katjang (pinda)saus toe totdat het is opgelost.
  5. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de soep en kook in ca. 10 minuten gaar.
  6. Snij de paksoi stengels in stukjes en de bladeren in reepjes en was met behulp van een slacentrifuge.
  7. Pureer de soep en voeg de paksoi toe. Laat dit even meekoken.
  8. Maak de witte kool en wortel op smaak met een beetje sojasaus, peper en zout.
  9. Garneer de soep met de taugé en lente-ui en serveer met de geroerbakte groenten.