Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pilav met kipgyros, geroerbakte spinazie en lente-uiyoghurt

Kip

  • Totale tijd minuten
Pilav met kipgyros, geroerbakte spinazie en lente-uiyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 400 gram basmatirijst
  • 200 ml passata
  • 1 stuks paprika
  • 3 stengel bleekselderij
  • 400 gram kipgyros
  • 400 gram spinazie
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 bakje yoghurt (volle)

In Huis

  • 1 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
  • 600 ml kokend water
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • kneepje citroensap uit een flesje
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes tot glazig. Voeg de rijst toe en schep een paar keer om. Voeg de passata en bouillon toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10-15 minuten gaar en droog koken.
  3. Snij de paprika in dunne reepjes de bleekselderij in plakjes. Roerbak in wat olie in een wok tot beetgaar.
  4. Bak de kipgyros in een koekenpannetje in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  5. Hak de knoflook fijn en bak mee met de paprika en bleek als ze beetgaar zijn. Voeg de spinazie toe en schep om tot net geslonken. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
  6. Snij het wit en lichtgroene deel van de lente-ui fijn en meng door de yoghurt met peper en zout. Snij het donkergroene deel in ringetjes voor garnering.
  7. Serveer de kip met de rijst, de groenten en het yoghurtsausje. Garneer het geheel met de lente-ui ringetjes.