Pilav met BUMI Indian seitan, geroerbakte spinazie en lente-uiyoghurt
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram basmatirijst
- 200 ml passata
- 1 stuks paprika
- 3 stengel bleekselderij
- 2 bakje Bumi Indian Seitan
- 400 gram spinazie
- 1 stengel lente-ui
- 1 bakje (vegan) yoghurt
In Huis
- 1 blokje (voor 500 ml) bouillon
- 600 ml kokend water
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- kneepje citroensap uit een flesje
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes tot glazig. Voeg de rijst toe en schep een paar keer om. Voeg de passata en bouillon toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10-15 minuten gaar en droog koken.
- Snij de paprika in dunne reepjes de bleekselderij in plakjes. Roerbak in wat olie in een wok tot beetgaar.
- Bak de Bumi Indian seitan in wat olie warm en een beetje knapperig.
- Hak de knoflook fijn en bak mee met de paprika en bleek als ze beetgaar zijn. Voeg de spinazie toe en schep om tot net geslonken. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
- Snij het wit en lichtgroene deel van de lente-ui fijn en meng door de (vegan) yoghurt met peper en zout. Snij het donkergroene deel in ringetjes voor garnering.
- Serveer de Bumi Idian seitan met de rijst, de groenten en het (vegan) yoghurtsausje. Garneer het geheel met de lente-ui ringetjes.