Skip to main content

Pilav met aubergine, paprika, amandelen en geroosterde kikkererwten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikjes kikkerwten
  • 1 el kurkuma
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 paprika
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram amandelen ongepeld
  • 10 gram peterselie
  • 1 komkommer

In Huis

  • 1.50 liter kokend water
  • 3 blokjes groentebouillon
  • scheutje olie om te bakken
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • naar smaak chilivlokken of poeder
  • 2 el sojasaus
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Giet en spoel de kikkererwten af en meng in een mengkom met de kurkuma en een scheutje olie. Zorg ervoor dat alle kikkererwten bedekt zijn met een laag olie en kurkuma. Spreid de kikkererwten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten. Zet dan nog 5 minuten de grill aan.
  3. Zet de waterkoker aan voor de bouillon. Bereid de bouillon voor in een maatbeker.
  4. Snipper de ui. Verhit wat olie in de stoofpan en bak de ui glazig. Snij de aubergine in blokjes.
  5. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, chilivlokken en sojasaus bij de ui en bak op laag vuur even mee. Schep goed om.
  6. Voeg de aubergine toe. Bak zachtjes even mee – voeg zo nodig nog wat olie toe. Voeg de rijst bij de aubergine en bak kort mee tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg zoveel groentebouillon toe dat de rijst goed onder staat. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes 15-20 minuten koken. Voeg tussendoor zo nodig meer bouillon toe. Snij de paprika in stukjes en de tomaten in vieren en roer door de rijst zodat ze ca. 10-15 minuten meekoken.
  7. Hak de amandelen grof en de peterselie fijn. Maak een heel simpel komkommerslaatje met wat olie, azijn, peper en zout.
  8. Proef of de rijst gaar is. Verdeel de pilav over de borden en garneer met de geroosterde kikkererwten, gehakte amandelen en peterselie.