Pilav met aubergine, gele paprika, geroosterde kikkererwten en amandelschaafsel
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks pomodori tomaat
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks gele paprika
- 50 gram rucola
In Huis
- 1 potje kikkererwten
- 2 tl paprikapoeder
- olie om te bakken
- 1 stuks sjalot
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 600 ml water
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijnpoeder
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1 el sojasaus
- 300 gram basmatirijst
- 70 gram tomatenpuree
- 30 gram amandelschaafsel
- naar smaak olijfolie extra vierge
- naar smaak balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten af, dep droog en meng in een mengkom met de paprikapoeder, zout en een scheutje olie. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 minuten tot ze knapperig zijn.
- Snipper de sjalot. Verwarm olie in een soeppannetje met dikke bodem en fruit zachtjes. Bereid intussen de bouillon voor.
- Voeg de kurkuma, komijnpoeder, chilivlokjes en de sojasaus bij de sjalot en bak op laag vuur mee. Snij de tomaten in blokjes, voeg toe.
- Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Maak ruimte in de pan en fruit de tomatenpuree een minuutje aan. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt zachtjes ca. 10-15 minuten gaar en droog koken.
- Verwarm een goede hoeveelheid olie in een grote koekenpan. Snij de aubergine en paprika in blokjes van 1 cm. Bak samen tot de aubergine echt goed gaar en bruin is in ca. 10-15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster het amandelschaafsel zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
- Zet een schaaltje rucola op tafel met een scheutje olijfolie en een scheutje balsamicoazijn.
- Serveer de pilav met de aubergine, paprika, geroosterde kikkererwten en amandelschaafsel. Eet de rucola er als frispittige noot bij.