Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pietermanfilet met bataat-aardappelpuree, asperges, courgette en dille

Vis, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Pietermanfilet met bataat-aardappelpuree, asperges, courgette en dille | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Beemster Valery aardappels
  • 400 gram oranje bataat
  • 1 stuks rode ui
  • 300 gram groene asperges
  • 1 stuks courgette
  • 20 gram dille
  • 1 stuks citroen
  • 400 gram pietermanfilet

In Huis

  • olie en boter om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Haal de visfilets uit de koeling, leg op een bord en dep droog.
  2. Schil de aardappels en bataat en snij in stukken van ca. 3 cm. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
  3. Snij de ui in dunne halve ringen. Bak in een afdekbare wok in wat olie op stevig vuur. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges (ca. 4 cm). Snij de rest in stukken van ca. 2 cm. Bak mee met de ui. Schep af en toe om. Het mag wat bruinen.
  4. Snij de courgette in kwartmaantjes van ca. 0.5 cm dik. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, het komijnpoeder, wat zout en de courgette toe. Roerbak een paar minuten. Doe de deksel op de pan en laat nog ca. 4 minuten beetgaar worden.
  5. Hak de dille fijn. Snij de citroen in partjes.
  6. Verwarm alvast een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan. Zet het vuur laag tot je klaar bent om vis te bakken.
  7. Giet de aardappels en bataat af en bewaar wat kookvocht (!). Stamp fijn. Voeg een klont boter, peper en zout toe en breng op de gewenste smeuïgheid met wat kookvocht.
  8. Bestrooi de visjes (zie tip 1) met zout en peper. Bak, als de boter stopt met schuimen en begint te bruinen, de filets ca. 4 minuten op de huid. Draai ze nog 1 minuut om als ze de huid mooi bruin is.
  9. Serveer de vis met de groenten bij de puree. Laat ieder een partje citroen erover uitknijpen en bestrooi met de dille.
  10. 1. Heb je echt een heel scherp mes? Probeer dan sneetjes in de huid van de filets te maken zodat ze niet krom trekken. Doen ze dat wel, druk ze met een spatel af en toe een beetje terug, ook prima! 2. Dit bijzondere visje is ook te bestellen in de Crisp app!