Pietermanfilet en zomerse pilav met asperges, courgette en dille
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 300 gram groene asperges
- 0.5 stuks venkel
- 300 gram basmatirijst
- 1 stuks groene peper
- 1 stuks courgette
- 20 gram dille
- 1 stuks citroen
- 400 gram pietermanfilet
In Huis
- boter en olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- 2 tl komijnpoeder
Recept stappen
- Haal de visfilets uit de koeling, leg klaar op een bord en dep droog.
- Snij de ui in dunne halve ringen. Bak in een afdekbare wok in wat olie op stevig vuur. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges (ca. 4 cm) en snij de rest in stukken van ca. 2 cm. Bak mee met de ui. Verwijder het loof en kontje van de venkel, halveer, snij in dunne halve maantjes en bak mee. Schep af en toe om. Het mag wat bruinen.
- Zet de rijst op in een dubbele hoeveelheid water met wat zout. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes in ca. 10 minuten droog en gaarkoken.
- Snij de groene peper in halve maantjes (laat de zaadlijst zitten als je van extra pittig houdt) en bak mee. Snij de courgette in kwartmaantjes van ca. 0.5 cm dik. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook, het komijnpoeder, wat zout en de courgette toe. Roerbak een paar minuten. Doe de deksel op de pan en laat nog ca. 4 minuten beetgaar worden.
- Hak de dille fijn. Snij de citroen in partjes.
- Verwarm alvast een goede klont boter met een scheutje olie in een koekenpan.
- Bestrooi de visjes (zie tip) met zout en peper. Bak, als de boter stopt met schuimen en begint te bruinen, de filets ca. 4 minuten op de huid. Draai ze nog 1 minuut om als het huidje mooi bruin is.
- Schep de rijst door de groenten, samen met de dille. Serveer de vis erbij en laat iedereen over het geheel een partje citroen knijpen.
- 1. Heb je echt een heel scherp mes? Probeer dan sneetjes in de huid van de filets te maken zodat ze niet krom trekken. Doen ze dat wel, druk ze met een spatel af en toe een beetje terug, ook prima! 2. Dit bijzondere visje is ook te bestellen in de Crisp app!