Perentaart met Frambozen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuk(s) Peren
- 1 bakje(s) Frambozen
- 2 stuk(s) Eieren
In Huis
- 50 g Suiker
- 2 el Water
- 115 g Boter (ongezouten, op kamertemperatuur)
- 115 g Donkere basterdsuiker
- 170 g Zelfrijzend bakmeel
- 2 el Halfvolle melk
- optioneel Griekse yoghurt
- Sinaasappel
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
- Vet een diepe ronde bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met vetvrij papier.
- Verwarm de suiker met het water in een pannetje op laag vuur tot deze vloeibaar is. Schenk hem vervolgens in de vorm.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verdeel ze met het snijvlak naar boven enkellaags over de siroop en verdeel daar vervolgens de frambozen over.
- Klop in een kom boter en suiker romig.
- Klop de eieren los in een kommetje en voeg deze dan beetje bij beetje toe en meng er grondig doorheen.
- Voeg de bloem, geraspte sinaasappel en melk erdoor zodat een zacht mengsel ontstaat dat niet plakt. Voeg eventueel nog wat melk toe.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over het fruit in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Zet in de over voor 50-60 min. of tot de taart goudbruin en gerezen is. Als de taart tegen het einde van de baktijd te snel bruin wordt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over.
- Laat ongeveer 10 min. afkoelen in de bakvorm en leg dan omgekeerd een platte schaal op de vorm en draai om.
- Serveer warm in punten gesneden serveren, desgewenst met een schep Griekse yoghurt of een bolletje vanille ijs serveren.