Peren-tarte-tatin met honing en walnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 4 stuks Conference peren
In Huis
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 40 gram walnoten
- 60 gram poedersuiker
- 1 el honing
- bloem om te bestrooien
- slagroom om te serveren
Recept stappen
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Hak de walnoten grof.
- Maak de karamel. Doe de poedersuiker en honing in een pannetje en verwarm al roerend tot de suiker opgelost is en je een mooi lichtbruine karamel hebt.
- Doe de karamel in een (ingevette) taartvorm van ca. 25 cm doorsnede en verdeel over de gehele bodem. Leg er de peren op met de bolle kant naar beneden. Zorg dat de dunne kanten in het midden liggen en de dikke kanten aan de rand. Als een soort stralen. Leg eventueel een stuk peer om het midden op te vullen.
- Vul de holtes van de peren met de gehakte walnoten.
- Kneed 5 plakjes bladerdeeg tot een bal. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een mooi ronde plak van ca. 25 cm doorsnede en 2-3 mm dik. Leg de deegplak over de peren. Stop de randjes netjes tussen de peren en de rand van de taartvorm. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork. De hete lucht moet tijdens het bakken kunnen ontsnappen!
- Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.
- Laat 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart om.
- Serveer warm met wat half geslagen slagroom.