Pepersteak met champignons, uien en gebakken aardappelen
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram aardappels
- 2 uien
- 400 gram champignons
- 4 peppersteaks
In Huis
- 1 tl tijm
- snufje paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 2 el plantaardige olie
- 30 g boter
Recept stappen
- Meng peper, tijm en paprikapoeder op een bord. Bestrijk de pepersteaks aan beide kanten met de helft van de olie. Haal ze door het specerijenmengsel en laat ze 20 minuten tot 4 uur in de koelkast marineren.
- Schil de aardappels en kook in water met wat zout in ca. 15 minuten beetgaar. Laat afkoelen en snij in plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes aardappel goudbruin.
- Pel de uien en snij in ringen. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien goudbruin. Haal de uien uit de koekenpan. Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons tot ze mooie bruine randjes krijgen. Meng met de ui en hou warm.
- Verhit de grillpan tot deze zo heet is, dat een druppel water knetterend van de bodem springt. Leg de pepersteak in de grillpan en grill ze aan elke kant 1 minuut (rood van binnen), 1 1/2 minuut (rose van binnen) of 2 minuten (doorbakken). Leg op een plank en dek af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Serveer de pepersteak met de gebakken ui en champignons er boven op en wat gebakken aardappelen.
- Geen tijd voor of zin in aardappelen? Serveer met stokbrood en kruidenboter.