Penne met vegan spekjes, pompoen, aubergine en gepofte knoflook
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram flespompoen
- 1 stuks aubergine
- 6 tenen knoflook
- 300 gram volkoren penne
- 7.5 gram peterselie
- 1 stuks citroensap
- 1.5 pakje vegan spekjes
- naar smaak rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl chilivlokjes (optioneel)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de pompoen in blokjes van ca. 1 cm. Je kan hem ook eerst even schillen als je dat lekkerder vindt. Snij de aubergine in stukjes van ca. 1 cm. Meng met de knoflook in de schil, olie, peper, zout en chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft of laat het weg). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
- Zet een pan gezouten water op voor de penne en kook al dente in 9-11 minuten. Giet af en hou warm.
- Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes), hou apart.
- Pers het citroensap. Meng met de olijfolie extra vierge, suiker en peper tot een dressing. Pel de knoflook (uit de oven) en druk met de bolle kant van een lepel plat. Meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de vegan spekjes op hoog vuur in ca. 5 minuten krokant.
- Meng de groenten, vegan spekjes en dressing goed door de penne. Check op zout en zuur, misschien heeft het nog iets citroensap en/of zout nodig. Garneer met de peterselie en rucola (bewaar een klein handje voor het andere gerecht) naar smaak.
- Wist je dat de La Vie vegan spekjes ook te koop zijn in de Crisp app?