Penne met vegan kipstuckjes, chilivlokjes, flespompoen, cashewroom en rucola
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Flespompoen
- 1 tl Chilivlokjes
- 6 teentje(s) Knoflook
- 320 g Penne
- 2 pakje(s) Vegetarische kipstuckjes
- 100 g Cashewnoten
- 1 zakje(s) Rucola
- 4 el Citroensap
In Huis
- naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
- 150 ml Water
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Suiker
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op, je hebt meerdere keren chilivlokjes en knoflook nodig deze week. Bewaar een beetje van de vegan-room voor bij de soep!
- 1. Verwarm de oven voor (180 gr). Snij de pompoen doormidden en dan in achtsten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten in de lengte doormidden en maak stukjes van ca. 2 cm. Vet een ovenschaal een beetje in en doe de pompoen, de chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft) en de knoflooktenen met schil en al in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, hussel om en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
- 2. Zet intussen water op voor de penne en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
- 3. Snij de kipstuckjes in kleinere stukjes en bak op hoog vuur in wat olie rondom knapperig.
- 4. Doe de cashewnoten in het bakje van de staafmixer samen met het water (150 ml bij 4p) en een kwart van de rucola en maal heel fijn, tot een soort room. Zet de rest van de rucola op tafel.
- 5. Check na 25 minuten of de pompoen inderdaad gaar is. Zo nee, schuif nog even terug (maar haal dan wel de knoflook eruit).
- 6. Pel de knoflooktenen en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. M eng met het citroensap (mag ook uit een flesje), de olie, de suiker, zout naar smaak en peper tot een dressing.
- 7. Meng de pompoen en de dressing goed en meng de pasta met de kip en de room - check op zout.
- 8. Schep de pasta op, daarboven op de pompoen en maak af met een flinke pluk rucola.
- PS. Maak een soepje als je wat rauwe pompoen over houdt! Fruit een uitje, voeg de pompoen toe, kook gaar met wat bouillon en maak op smaak met gember en/of sinaasappel en/of koriander.