Penne met umamibom linzen-ragúsaus, Italian aged en venkelslaatje
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 gram dupuis linzen
- 1 stuks banaansjalot
- 1.5 stuks venkel
- 200 gram peen
- 1 stuks prei
- 300 gram volkoren penne
- 1 el rozemarijn
- 1 bakje specerijen
- 100 gram tomatenpuree
- 2 blikje cherrytomaten uit blik
- 1 bosje peterselie
- 4 el kappertjes
- 1 zakje Italian aged
In Huis
- olie om in te bakken
- 2 teen knoflook
- 100 ml rode wijn (optioneel)
- 200 ml water
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- naar smaak simpele vinaigrette
- 2 el ketjap asin of sojasaus
- klont vegan boter
Recept stappen
- Zet de linzen op in een pannetje (zie tip 1) met water en kook in 20-25 minuten net aan gaar. Giet af.
- Snipper de sjalot. Fruit in wat olie in een hapjespan. Voeg wat zout toe. Verwijder loof en kontje van de venkel, snij ca. 1/4de in stukjes en voeg bij de sjalot. Leg de rest van de venkel even apart. Schil en snij de peen in dunne kwart maantjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee.
- Zet een grote pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta (zie tip 1) in ca. 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Hak de rozemarijnnaaldjes en knoflook fijn en voeg bij de sjalot, samen met het bakje specerijen. Schep om. Maak ruimte in het midden en bak daar de tomatenpuree 1 minuutje mee om te ontzuren. Blus (optioneel) af met de rode wijn. Voeg de cherrytomaatjes uit blik en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij (zie tip 2).
- Laat de saus afgedekt pruttelen totdat de wekker voor de linzen gaat. Giet de linzen af, voeg toe en laat nog ca. 5 minuten verder pruttelen. Met deksel, of juist zonder als het nog te nat is.
- Snij de rest van de venkel in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette van (bijv.) 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olie, peper en zout (bij 4p). Marineer de venkel in de vinaigrette.
- Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes). Roer de kappertjes, ketjap asin (of sojasaus) en een goede klont boter door de ragú. Laat nog even staan.
- Meng de pasta door de ragúsaus, bestrooi met de peterselie en laat iedereen er Italian Aged over strooien.
- Goed te weten: In het ragú specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl venkelzaad en 2 tl gedroogde tijm. In het 2p bakje zit de helft.
- 1: Voeg een laurierblaadje toe als je dat in huis hebt. 2: Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.