Penne met umamibom linzenragù, Fryske kaas en venkelslaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1.5 stuks venkel
- 200 gram peen
- 1 stuks prei
- 300 gram penne volkoren
- 1 blikje cherrytomaten uit blik
- 150 gram BOON Linzen in kruidige tomatensaus
- 0.5 bosje peterselie
- 4 el kappertjes
- 100 gram Fryske kaas
In Huis
- olie om in te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl (Dijon) mosterd
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 el sojasaus
- klont boter
Recept stappen
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg een snufje zout toe. Verwijder de onderkant en het loof van de venkel, snij ca. 1/4e in stukjes en voeg bij de ui. Leg de rest van de venkel even apart. Schil en snij de wortel in dunne kwart maantjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee.
- Zet een grote pan water met zout op voor de penne. Kook de penne (zie tip) in ca. 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Hak de knoflook fijn en voeg bij de ui. Schep om. Voeg de cherrytomaatjes uit blik toe Voeg de BOON Linzen in kruidige tomatensaus toe. Laat afgedekt 10-15 minuten pruttelen.
- Snij de rest van de venkel in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette van de witte wijnazijn, Dijon mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout. Marineer de venkel in de vinaigrette.
- Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes). Roer de kappertjes, sojasaus en een goede klont boter door de ragù. Laat nog even staan.
- Meng de penne door de ragùsaus, bestrooi met de peterselie en laat iedereen er kaas over raspen.
- Goed te weten: In het ragù specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 2 tl venkelzaad en 2 tl gedroogde tijm. In het 2p bakje zit de helft.