Penne met truffelkaassaus, prei en venkel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks venkel
- 120 gram truffelkaas
- naar smaak peterselie
- 2 stuks prei
- 1.5 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 300 gram penne
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een wok- of hapjespan en fruit aan. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in dunne plakjes, bak mee met de ui. Rasp de truffelkaas. Hak wat peterselie.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Kerf de prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Voeg bij de ui. Snij de knoflook fijn. Voeg toe en schud om. Voeg de crème fraîche toe. Warm goed door en roer de afgegoten pasta erdoor. Voeg de geraspte truffelkaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat kookvocht toe, de saus moet lekker smeuïg zijn.
- Garneer rijkelijk met zwarte peper uit de molen, peterselie en serveer direct.