Penne met truffelkaassaus, kastanjechampignons en venkel-roodlof-slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stronkjes roodlof
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 120 gram truffelkaas
- naar smaak peterselie
- 300 gram penne (zie tip)
- 500 gram kastanjechampignons
- 1.5 bakje crème fraîche
In Huis
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Maak in een slakom een vinaigrette van de olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringen. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Meng met de dressing en zet weg.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een wok- of hapjespan en fruit aan. Rasp de truffelkaas. Hak de peterselie.
- Kook de pasta gaar 8-10 minuten (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Snij de champignons in kwarten. Voeg bij de ui als deze glazig is. Snij intussen de knoflook fijn. Voeg toe en schud om. Voeg de crème fraîche toe. Warm goed door en roer de afgegoten pasta erdoor. Voeg de geraspte truffelkaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat kookvocht toe, de saus moet lekker smeuïg zijn.
- Garneer rijkelijk met zwarte peper uit de molen, peterselie en serveer direct, met de salade.
- Je hebt meer penne gekregen dan nodig. Kook je voor grote eters, maak dan meer.