Penne met spekjes, pompoen, aubergine en gepofte knoflook
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram flespompoen
- 1 stuks aubergine
- 300 gram spekblokjes
- 6 tenen knoflook
- 300 gram volkoren penne
- 7.5 gram peterselie
- 1 stuks citroensap
- naar smaak rucola
In Huis
- om te bakken olie
- 1 tl chilivlokjes (optioneel)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de pompoen in blokjes van ca. 1 cm. Je kan hem ook eerst even schillen als je dat lekkerder vindt. Snij de aubergine in stukjes van ca. 1 cm. Meng met de spekjes, knoflook in de schil, olie, peper, zout en chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft of laat het weg). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven tot de pompoen gaar is en de spek knapperig.
- Zet een pan gezouten water op voor de penne en kook al dente in 9-11 minuten. Giet af en hou warm.
- Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes), hou apart.
- Pers het citroensap. Meng met de olijfolie extra vierge, suiker en wat vers gemalen peper tot een dressing. Pel de knoflook (uit de oven) en druk met de bolle kant van een lepel plat. Meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout (let wel op dat de spek ook zout is).
- Meng de penne met het pompoen-spek-auberginemengsel en de dressing goed door elkaar. Check op zout, misschien toch nog iets nodig. Garneer met de peterselie en rucola naar smaak.