Penne met romige venkel-citroensaus en Kinderdijker kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 venkelknollen
- 4 kropjes romaine sla
- 150 gram Kinderdijker belegen
In Huis
- 1 teen knoflook
- olie om te bakken
- 2 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie voor de dressing
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 400 g penne
- 250 ml room
Recept stappen
- Zet alvast een pan water met zout op voor de pasta.
- Halveer de venkelknollen, verwijder het hart en snij de venkel in ongeveer net zulke grote stukjes als de penne.
- Hak de knoflook fijn. Rasp plusminus 150g kaas.
- Rasp de citroen en knijp het sap uit in een bakje voor straks.
- Neem een diepe koekenpan of wok met deksel en verwarm daarin een scheutje olijfolie.
- Fruit de knoflook heel eventjes (niet laten verbranden) en doe dan de venkel erbij. Hussel even goed om, voeg het citroensap toe en stoof goed gaar met de deksel op de pan (circa 15-20 minuten, totdat de venkel lekker zacht is).
- Kook de pasta gaar volgens instructie op de verpakking.
- Voeg intussen de room, de helft van de geraspte kaas en de citroenrasp bij de venkel. Verwarm en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Proef of je nog wat meer citroenrasp wilt toevoegen, dat is een kwestie van smaak.
- Maak een frisse dressing van olie, citroensap of wijnazijn, mosterd, peper en zout. Was de sla en meng de dressing erdoor.
- Roer de pasta door de saus en serveer direct. Zet de rest van de geraspte kaas op tafel en serveer de sla erbij.