Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Penne met romige courgette en basilicum

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 courgette
  • om te bakken boter

In Huis

  • 400 gram penne
  • 2 teentje(s knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 100 ml slagroom
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Hak de knoflook fijn en de basilicumblaadjes grof. Rasp de Parmezaanse kaas.
  3. Snijd de courgettes in frietjesvorm. Niet te groot en te dik, maar ook geen lucifertjes.
  4. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op half hoog vuur. Voeg de knoflook toe en roer. Voeg de courgette toe voordat de knoflook bruin wordt. Schep om en laat de courgette een beetje bakken totdat hij bruine randjes krijgt.
  5. Voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Kook de saus in tot deze wat dikker wordt.
  6. Voeg de basilicum, de afgegoten pasta en de Parmezaanse kaas toe en schep om. Serveer onmiddellijk.
  7. Wijnsuggestie:Du SUD - Alignan du Vent (Cotes de Thongue, Frankrijk), is een lichtroze rose die zich in elk jaargetijde uitstekend laat gelden. In smaak en aroma zijn aardbeien en frambozen subtiel aanwezig. Een rose met een frisse, verfijnde droge smaak.