Penne met pompoensaus en savooienkool
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Pompoen
- 1 stuk(s) Sjalot
- 400 g Savooiekool
- 300 g Penne
- 200 ml Room
- 100 g Geraspte kaas
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 50 g Boter
- 2 tl Tijm
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Snij de pompoen doormidden en dan in plakken van ca. 2 cm. Schil de plakken met een dunschiller en snij dan in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn.
- Zet een pan water op voor de pasta.
- Fruit de sjalot in de boter. Wanneer de sjalot glazig is voeg je de knoflook, de pompoen en de tijm toe. Roer om, voeg zout en peper toe en laat op laag vuur met deksel 10 minuten sudderen.
- Snij intussen de kool in kwarten. Verwijder het hart en snij dan in zo dun mogelijke reepjes. Voeg na genoemde 10 minuten de groene kool toe, roer om en laat nog 10-15 minuten sudderen totdat de kool zacht is.
- Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg de room bij de kool samen met de kaas, roer om, warm door en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Haal vlak voordat de pasta klaar is een halve soeplepel kookvocht uit de pan en voeg die bij de saus tot de gewenste dikte. Roer de pasta door de saus of serveer apart.
- <br>PS. Tip voor Gemakskrat klanten (dus niet Vega Gemak): als je sla over hebt van bij de runderstoof dan is dat hier ook lekker fris bij. Ook is dit het enige recept waarvoor je de pompoen nodig hebt. Je kan er dus voor kiezen de hele pompoen, de hele kool en alle room te gebruiken. Vries wat over is in voor een andere keer en serveer er dan nog wat geraspte kaas bij.