Penne met hertenbraadworst en paddestoelen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Hertenworst met porcini
- 1 el Peterselie
In Huis
- 100 g Champignons
- 200 ml Kokend water
- 1 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- snufje(s) Gedroogde rode peper
- 100 ml Witte wijn
- 200 ml Passata
- naar smaak Peper en zout
- 400 g Pasta
- om te serveren Parmezaanse kaas
Recept stappen
- Borstel de champignons schoon en verwijder een stukje van de steel. Hak de champignons in kleine blokjes. Snijd de porcini in stukjes en week ze 20 minuten in 200 ml kokend water. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons met de knoflook, peterselie en gedroogde rode peper 30 seconden aan. Niet bruin laten worden!
- Zeef de porcini. Bewaar het vocht. Voeg de porcini bij de champignons. Bak samen ca. 3 minuten. En haal uit de pan.Voeg zo nodig wat olijfolie toe en laat heet worden. Knijp de braadworst uit het vel en bak het vlees los met een vork tot het begint te bruinen.
- Voeg de champignons weer toe en draai het vuur hoog. Overgiet met witte wijn en laat verdampen. Voeg 100 ml van het porcini weekvocht en de pasata toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat samen zachtjes enkele minuten koken tot een mooi saus.Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Giet af en schep door de saus.
- Serveer met wat Parmezaanse kaas.