Penne met flespompoen, broccoli, spek, chilivlokjes en gepofte knoflook
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram flespompoen
- 300 gram spekblokjes
- 6 teentjes knoflook met schil
- 1 stuks broccoli
- 300 gram penne
- 2 el citroensap
In Huis
- 1 tl chilivlokjes (optioneel)
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pannetje gezouten water op voor de broccoli en een ruime pan gezouten water voor de penne.
- Schil en snij de flespompoen in blokjes van ca. 1 cm. Snelle tip: je kan de pompoen ook met schil eten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het spek, de pompoen, chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft of laat het weg) en de knoflooktenen met schil erover. Besprenkel met olie, hussel om en schuif in de oven gedurende 25-30 minuten.
- Snij de broccolisteel in blokjes maak kleine roosjes. Kook beetgaar in ca. 5 minuten.
- Kook de penne al dente in 9 minuten. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
- Leg de broccoli als die afgegoten en uitgelekt is nog 5-10 minuten tussen de spek en pompoen. Draai de oven uit als de spekjes lekker bruin zijn geworden en haal de knoflooktenen er vast uit.
- Pers het citroensap in een kommetje. Pel de knoflook en wrijf met een vijzel of met de bolle kant van een lepel plat. Meng de citroensap, knoflook, olijfolie extra vierge, suiker en peper tot een dressing. In principe hoeft er, vanwege het spek, geen zout in.
- Meng de penne met het pompoen-spek-broccolimengsel en de dressing goed door elkaar. Check op zout, misschien toch nog iets nodig.