Penne met dille-pesto, tomaatjes en courgette
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 pak(ken) Verse penne
- 1 stuk(s) Courgette
- 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
- 20 g Verse dille
In Huis
- 40 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje(s) Knoflook
- 50 ml Olijfolie
- 1 el Olijfolie
- 30 g Pijnboompitten
- naar smaak Peper en zout
- om te serveren Parmezaanse kaas
Recept stappen
- Pers de knoflook en doe samen met de dille, pijnboompitten en 50 ml olijfolie(bij 4p) in de keukenmachine. Maal tot een mooie pesto.
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij de courgette in plakken van 1 cm en dan in kwarten.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette kort aan totdat hij beetgaar is.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schep eerst de pesto door de warme pasta en daarna de courgette en tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met wat Parmezaanse kaas ernaast.