Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Penne in tomatensaus met aubergine, mozzarella en venkelsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 30 WB VEGA penne tomatensaus aubergine mozzerella venkelsalade 15115

Ingrediënten

In de box

  • 150 gram Dupuislinzen
  • 1.5 stuks aubergine
  • 1 stuks rode ui
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram tomatenpuree
  • 300 gram penne volkoren
  • 2 stuks lente-ui
  • 1 stuks venkel
  • 1 bosje peterselie
  • 2 bollen mozzarella

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • olie om te bakken
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • 250 ml water
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 2 el sojasaus
  • simpele vinaigrette
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  2. Zet de linzen op in een pannetje met water (zie tip 1) en kook in ca. 25 minuten gaar.
  3. Snij de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Meng met de paprikapoeder, olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven tot de aubergine zacht en goudbruin is.
  4. Verwarm olie in een wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de tomaatjes in vieren, bak even mee. Maak ruimte in het midden en bak de tomatenpuree een minuutje mee om te ontzuren. Blus (optioneel) af met de rode wijn. Voeg ook het water toe en kruimel het bouillonblokje (0,5 bij 4p) erbij.
  5. Laat de saus afgedekt pruttelen totdat de wekker voor de linzen gaat. Giet de linzen af, voeg toe en laat nog ca. 5 minuten verder pruttelen. Met deksel, of juist zonder als het nog te nat is. Voeg op het laatst de sojasaus toe en breng op smaak met peper.
  6. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht(!). Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor meer saus.
  7. Snij de lente-ui in stukjes van ca. 2 cm. Bak ca. 5 minuten in een grillpan (koekenpan mag ook) met olie tot er bruine strepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de venkel in hele dunne reepjes. Maak een simpele vinaigrette (zie tip 2). Marineer de venkel in de vinaigrette.
  9. Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes). Scheur de mozzarella.
  10. Verdeel de pasta, aubergine en mozzarella over de borden. Bestrooi met de peterselie. Strooi de lente-ui over de venkelsalade en serveer bij de pasta.
  11. Tip 1: Voeg een laurierblaadje toe als je dat in huis hebt. Tip 2: Bijvoorbeeld (voor 4p): 3 el olie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.