Penang curry van bataat en koolrabi met paksoi en pinda's
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks banaansjalot
- 1.5 zakje Penang currypasta
- 400 gram bataat
- 400 gram koolrabi
- 80 gram pinda's
- 1 stuks paksoi
- 1 bakje volle yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl suiker
Recept stappen
- Zet 100 gram rijst p.p. op in 200 ml gezouten water p.p., breng aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een afdekbare wok in wat olie.
- Zet de waterkoker aan (500 ml bij 4p).
- Voeg als de sjalot glazig is de penang currypasta toe en fruit zachtjes verder (schep af en toe om).
- Schil intussen de bataat en koolrabi en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de curry en bak al omscheppend even mee.
- Voeg het kokende water toe. Dek af en laat ca. 5 minuten koken.
- Bak intussen de pinda's in een droge koekenpan tot ze wat beginnen te kleuren. Leg op een bordje om wat af te koelen. Ze worden dan weer knapperig.
- Spoel de paksoi af. Snij in reepjes.
- Haal de deksel van de curry en voeg de paksoi toe. Laat nog ca. 5 minuten koken tot de paksoi geslonken is en de curry wat is ingekookt.
- Check of de bataat en koolrabi gaar zijn. Roer de yoghurt erdoorheen en breng naar wens nog op smaak met suiker en als nodig nog wat zout.
- Serveer curry met de rijst en de pinda's.
- Goed om te weten: Op de foto staat winterpostelein. Hiervan bleek later toch niet genoeg, vandaar dat je dit gerecht kookt met Paksoi, ook van Peter Boer van Kwekerij Groenesteeg