Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Peertjes met crème fraîche

Nagerecht

  • Totale tijd minuten
Gebakken skrei met gekaramelliseerde roodlof en venkel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks peren
  • 4 el crème fraîche

In Huis

  • 1 stuks vanillestokjes (of twee druppels vanille extract)
  • klont boter om te bakken
  • 1 el (kristal)suiker
  • snufje kaneel
  • naar smaak amandelschaafsel (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Schil de peren en halveer in de lengte. Verwijder het klokkenhuis.
  2. Breek de vanillestokjes doormidden en schraap de binnenkant eruit of voeg twee druppels vanille extract toe aan de crème fraîche. Bewaar de stokjes,
  3. Verwarm een klont boter in een koekenpan en laat smelten. Voeg de gehalveerde peren toe en bak op middelhoog vuur ongeveer 6 minuten tot deze goud/bruin zijn. Draai de peren af en toe om, zodat deze gelijkmatig bruin kleuren.
  4. Zet het vuur wat lager en voeg de overgebleven vanillestokjes toe en de suiker. Zorg dat het geheel gaat karamelliseren en haal de peren er goed doorheen. Draai de peren met het uitgeholde deel naar boven in de pan en bestrooi op het laatste moment met een snufje kaneel.
  5. Haal de peren uit de pan en vul de holtes met het crème fraîche mengsel. Schenk de karamel uit de pan over de peren en serveer met het amandelschaafsel.
  6. Voor wat extra smaak kun je er (als je dit in huis hebt) een klein beetje Amaretto overheen sprenkelen op het einde.