Peen-palmkool-rettich rijstsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram palmkool
- 200 gram rettich
- 200 gram peen
- 1 el gember
In Huis
- 160 gram zilvervliesrijst
- 1 el gember
- 4 el rijstazijn voor de dressing (of witte wijnazijn)
- 2 tl sojasaus voor dressing
- sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwijder alleen de dikke nerf van de palmkool en snij in reepjes. Kneed in een ruime kom met een goede snuf zout een paar minuten stevig.
- Schil en rasp de rettich en peen. Voeg bij de palmkool en zet weg.
- Maak de dressing. Schil en rasp de gember. Meng in een kommetje met de rijstazijn (of witte wijnazijn met suiker) en sojasaus. Voeg optioneel nog een klein scheutje sesamolie toe als je dat hebt.
- Voeg de dressing bij de groenten in de kom en schep de warme rijst erdoor.
- Serveer de salade bij de gemarineerde tofustokjes of de okonomiyaki.