Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Peen-bataatsoep

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Peen-bataatsoep | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 600 gram witte bataat
  • 250 gram peen
  • 1 stuks houthakker maanzaad brood
  • schepje yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 100 gram kruimige aardappels
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl harissakruiden
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 700 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm olie in een soeppan. Snipper de ui en hak de knoflook grof. Fruit zachtjes. Schil de bataat, peen en aardappels, snij in stukken. Voeg het gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, de harissakruiden, karwijzaad en kerriepoeder bij de ui, bak zachtjes tot de geuren vrijkomen en voeg de bataat, aardappel, peen en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel de bouillon erboven, breng aan de kook en laat in ca. 12 minuten gaar koken.
  3. Bak het brood ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven af.
  4. Pureer de groenten tot soep, verdun evt. nog iets tot gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  5. Serveer de soep met een schepje yoghurt en een sneetje brood.
  6. Maak tosti's met de Skylger kaas.