Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pastinaaksoep met geroosterde knoflook en geitenkaascrostini

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 takjes tijm
  • 750 gram pastinaak
  • 4 stuks ciabatta
  • 1 stuks uien

In Huis

  • 3 bollen knoflook
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el ahornsiroop
  • 1500 ml kippenbouillon
  • 60 ml zure room
  • 100 gram geitenkaas
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden °C.
  2. Haal de buitenste schillen van de bol knoflook af, maar zorg ervoor dat de bol intact blijft. Snijd het topje van de bol af waardoor de teentjes iets bloot komen te liggen. Zet de bollen in een schaaltje en bestrooi met peper, zout en de tijm. Sprenkel er 2 eetlepels (bij 4p) van de olijfolie over en dek af met aluminiumfolie. Zet het bakje 60 minuten in de oven.
  3. Snijd de pastinaak in blokjes en de ui in parten. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met wat peper en zout. Hussel door elkaar en zet 30 minuten in de oven bij de knoflook.
  4. Besprenkel de ui na 30 min met de ahornsiroop en zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Doe de pastinaak, uien en bouillon in een grote soeppan en knijp er 2 bollen van de geroosterde knoflook in. Pureer met de staafmixer.
  6. Breng aan de kook en roer er de zure room door. Kook nog 2 minuten.
  7. Rooster de ciabattas. Besmeer met geitenkaas en smeer er de rest van de geroosterde knoflook over. Serveer bij de soep.