Pastaschelpjes met knapperige kikkererwten, aubergine-tomaatsaus en tahindressing
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 2 stuks aubergine
- 1 blikje kikkererwten
- 2 stuks pomodori tomaat
- 400 gram pastaschelpjes
- 4 el tahin
- 10 gram peterselie
- 100 gram tomatenpuree
- naar smaak eikenbladsla
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 0.25 tl chilivlokjes
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet alvast een pan gezouten water op voor de pasta.
- Snipper de ui. Fruit in wat olie in een grote wok zachtjes glazig. Snij de aubergine in kleine blokjes van ca. 1 cm. Bak op hoog vuur mee tot ze goed zacht en bruin zijn. Snij de helft (!) van de knoflook fijn en bak mee. Bestrooi met het paprikapoeder.
- Giet de kikkererwten af. Hussel samen met de hele(!) tomaat in een kom met olie, zout en peper. Schuif op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Leg de kikkererwten en tomaat goed gescheiden om te voorkomen dat de kikkererwten zacht worden door het sap van de tomaat! Strooi eventueel nog wat paprikapoeder op de kikkererwten. Rooster ca. 20 minuten.
- Kook de pasta al dente in 9-10 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Pers de andere helft van de knoflook in een kommetje. Klop samen met de tahin, citroensap, 70 ml water (bij 4p) en een snuf zout tot een gladde saus (zie tip).
- Hak de aangegeven hoeveelheid peterselie fijn.
- Maak een ruimte in het midden van de wok wanneer de aubergine gaar is en fruit de tomatenpuree even mee, zodat het zuur er wat af gaat.
- Verwijder (eventueel) de schil van de tomaat uit de oven en plet in de wok. Voeg 200 ml (bij 4p) van het pastakookvocht toe en de chilivlokjes en roer tot een smeuïge saus. Voeg zo nodig wat extra kookvocht toe.
- Serveer de pastaschelpjes met de aubergine-tomaatsaus, besprenkel met de tahinsaus en garneer met de knapperige kikkererwten en peterselie.
- Optioneel: serveer er wat eikenbladsla met een simpele vinaigrette
- Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Klop een tijdje door of voeg evt. wat heet (!) water toe en klop nog eens goed door.