Pastasalade met gerookte kip, knoflook champignons, mosterdblad en overjarige kaas
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram kastanjechampignons
- 3 stronkje roodlof
- 300 gram gerookte kippendijreepjes
- 150 gram overjarige kaas
- 75 gram rucola en mosterdblad
In Huis
- olie om te bakken
- 300 gram pasta (bij voorkeur fusilli of penne)
- 2 teen knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap
- mespuntje chilivlokken
Recept stappen
- Haal de gerookte kip ca. 1 uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Is dit niet gelukt? Leg het zakje dan even in warm water.
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Snij de champignons in vieren (kwartjes). Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
- Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af als deze gaar is en spoel af met koud water. Laat staan (de pasta mag zeker afkoelen).
- Pers de knoflook en voeg bij de champignons als deze gaar zijn. Draai het vuur wat omlaag, zodat de knoflook niet aanbrand. Haal als de knoflook iets gebakken is de pan van het vuur en mix de knoflookchampignons met de pasta.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij de rest in stukjes.
- Voeg de roodlof en kippendijreepjes bij de pasta en champignons. Roer het geheel goed door elkaar en breng op smaak met de olijfolie extra vierge, citroensap, chilivlokjes en voldoende zout en peper.
- Rasp de kaas grof. Hou 1/3e achter voor de garnering.
- Roer vlak voor het serveren de kaas, rucola en mosterdblad door de pastasalade. Garneer met de achtergehouden kaas.