Pasta ovenschotel met tomaat, koolraap, spek en Terschellinger kaas
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram koolraap
- 300 gram spekjes
- 1 stuks sjalot
- 3 stengels bleekselderij
- 2 stuks prei
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 bak easy pastasaus
- 150 gram Terschellinger windkracht 10 kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. En nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
- Schil de koolraap en snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt. Giet af.
- Bak de spekjes in wat olie zachtjes uit in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot. Voeg toe. Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in dunne plakjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte een stukje in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg samen met de gedroogde tijm toe. Roer om en bak verder.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Voeg de pastasaus en koolraapblokjes bij het spekmengsel. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de kaas en vet een ovenschaal in.
- Roer de pasta voorzichtig door de groente. Meng 1/3de van de kaas erdoor en doe het mengsel in de ovenschaal. Breng op smaak met peper. Bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas. Schuif ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een beetje smelt en krokant wordt.