Pasta-ovenschotel met spekjes, koolraap en Skylger kaas
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram koolraap
- 300 gram spekreepjes
- 300 gram volkoren fusilli
- 1 stuks sjalot
- 3 stengels bleekselderij
- 2 stuks prei
- 500 ml passata
- 150 gram Skylger kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Schil de koolraap, snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Verwarm een heel klein beetje olie in een afdekbare wok of hapjespan. Bak de spekjes zachtjes uit.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Snipper de sjalot. Voeg bij het spek. Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in dunne halve maantjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, samen met de gedroogde tijm.
- Voeg de passata bij het spekmengsel. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.
- Haal de koolraap uit de oven en draai de oven naar de grillstand. Rasp de kaas en vet een ovenschaal in.
- Roer de pasta en koolraap door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng 1/3de van de kaas erdoor en doe het mengsel in de ovenschaal. Bestrooi de met de rest van de kaas en een scheut olie. Schuif ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een beetje smelt.