Pasta-ovenschotel met koolraap, ricotta en Terschellinger kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram koolraap
- 1 stuks sjalot
- 3 stengels Bleekselderij
- 300 gram volkoren fusilli
- 2 stuks prei
- 1 bakje easy pastasaus
- 150 gram Terschellinger windkracht 10 kaas
- 200 gram ricotta
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. En nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
- Schil de koolraap en snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt. Giet af.
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en bak mee.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Hak de knoflook, voeg bij de sjalot samen met het paprikapoeder en de gedroogde tijm. Kerf de prei in de lengte een stukje in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen, voeg toe. Roerbak nog even op hoog vuur en voeg de afgegoten koolraap en de pastasaus toe. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de kaas en vet een ovenschaal in.
- Draai het vuur uit en roer de ricotta en ca. 1/3 van de kaas door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ook de pasta erdoor, schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een beetje smelt en krokant wordt.