Pasta-ovenschotel met koolraap, Greek White en zonnebloempitjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram koolraap
- 1 stuks sjalot
- 3 stengels bleekselderij
- 300 gram volkoren fusilli
- 2 stuks prei
- 500 ml passata
- 200 ml sojacuisine
- 1 blok Greek White
- 60 gram zonnebloempitjes
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Schil de koolraap, snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
- Hak de knoflook fijn, voeg bij de sjalot met het paprikapoeder, gedroogde tijm en balsamicoazijn. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.
- Voeg de passata en sojacusine bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de koolraap uit de oven en draai de oven naar de grillstand. Brokkel de Greek White en vet een ovenschaal in.
- Meng de pasta en koolraap door de groenten, schep in de ovenschaal en bestrooi met de Greek White en de zonnebloempitjes. Besprenkel met olie en schuif ca. 5 minuten in de oven.