Pasta met zomerse kipballetjes en spitskool in mosterd-room saus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram zomers kipgehakt
- 1 stuks ui
- 1 stuks prei
- 500 gram spitskool
- 300 gram fusilli
- 140 ml boerenslagroom
- 2 stronkje roodlof
- 4 el krulpeterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 2 tl mosterdzaadjes (optioneel)
- 2 el dijon mosterd
- 1 el olijfolie extra vierge
- 0.5 el balsamico azijn
Recept stappen
- Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta.
- Draai 3 balletjes p.p. van het kipgehakt (let op: het gehakt is al gezouten!). Verwarm olie in een grote afdekbare wok of hapjespan, en braad de gehaktballetjes rondom aan. Haal de balletjes uit de pan en hou apart. Snipper de ui en fruit aan in het braadvet. Voeg de mosterdzaadjes toe als je die in huis hebt.
- Kerf de prei in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Bak al omscheppend een paar minuten mee.
- Snij de spitskool in reepjes. Voeg toe, laat slinken en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de fusilli gaar in 9-11 minuten (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht.
- Roer de room en mosterd door de groenten. Leg de balletjes ertussen, dek af en laat ca. 4 minuten zachtjes pruttelen tot de balletjes gaar zijn.
- Maak een simpele vinaigrette van olijfolie extra vierge, balsamico, zout en peper. Verwijder het kontje en hart van de roodlof en snij in ringen. Meng door de dressing.
- Snipper de krulpeterselie. Breng de saus op smaak met zout en peper en gebruik evt. een scheutje kookwater tot de gewenste dikte saus is bereikt. Serveer met de fusilli en peterselie.
- Goed om te weten: In het kipgehakt zit paneermeel, peper en zout, uienpoeder, gedroogde oregano en gedroogde basilicum.
- Je hebt extra pasta gekregen voor evt. grote eters.