Pasta met zomers RIP Kip, prei en spitskool in vegan mosterd-roomsaus
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram zomer RIP kipgehakt
- 1 stuks prei
- 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
- 600 gram spitskool
- 1 bakje vegan roomkaas
- 2 stuks roodlof
- 2 el bladselderij
In Huis
- olie om in te bakken
- 2 tl mosterdzaadjes (optioneel)
- 0.5 tl chilivlokken
- 2 teen knoflook
- 2 el (Dijon) mosterd
Recept stappen
- Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui. Voeg als de uit glazig is het zomers RIP kipgehakt rul. Voeg de mosterdzaadjes toe als je die in huis hebt. Voeg ook chilivlokjes toe als je dat lekker vindt.
- Kerf de prei in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Bak al omscheppend een paar minuten mee.
- Kook de fusilli gaar in 9-11 minuten (zie tip). Vang bij het afgieten een klein kommetje kookvocht op en bewaar.
- Snij de spitskool in reepjes. Voeg bij het gehakt en laat slinken.
- Roer de vegan roomkaas en mosterd samen met een lepel pastakookvocht door de groenten en laat even pruttelen. Breng de saus op smaak met zout (let op het gehakt is al gezouten) en peper en gebruik evt. nog een scheutje pastakookvocht tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg ook de gekookte pasta toe (hou eventueel wat achter als het je te veel lijkt).
- Halveer de roodlof in de lengte, verwijder indien gewenst het hart, en snij in halve ringen. Snipper de selderij (incl. steeltjes). Meng beide op het allerlaatst door de pasta en serveer direct.
- Goe dom te weten: In het RIP kipgehakt zit peper en zout, uienpoeder, gedroogde oregano en gedroogde basilicum.
- Je hebt extra pasta gekregen voor evt. grote eters.