Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met zoete aardappel, geitenkaas en boerenkool pesto

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 100 gram boernkool
  • 2 zoete aardappels
  • 100 gram geitenkaas

In Huis

  • 30 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 30 gram walnoten (ongezouten)
  • 3 el citroensap (uit flesje)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie (extra vierge)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • olijfolie om in te vetten
  • 250 gram pasta
  • rode pepervlokken (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de pesto. Blancheer de boerenkool 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp het resterende water met je handen eruit.
  2. Doe de boerenkool, cashewnoten, walnoten, citroensap en 100 ml olijfolie in de keukenmachine. Pers er 1 teentje knoflook bovenuit. Maal tot een grove pesto. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer door. Voeg zo nodig extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schil de zoete aardappel en snij in plakjes van 2 mm. Kwast in met een beetje olijfolie en bestrooi eventueel met wat rode pepervlokken. Grill op een grillpan om en om met mooie bruine strepen en beetgaar in ca. 4 minuten per kant. Snij eventueel in stukken.
  4. Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Meng met de pesto. Schep er de zoete aardappel op en bestrooi met de geitenkaas.