Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met venkel, tomaat en pangritata

  • Totale tijd minuten
Quinoa-boerenkool-geitenkaassalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) venkel
  • 500 gram pastaschelpjes

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 tl venkelzaad
  • 6 el olijfolie
  • 800 g gepelde tomaten
  • 1 stuk(s) gedroogde rode peper
  • 3 sneetje(s) brood
  • 1 takje(s) rozemarijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwijder beschadigde en/of te harde buitenste bladeren van de venkel. Bewaar eventueel loof. Halveer de venkel en snij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Kneus het venkelzaad in een vijzel.
  2. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de venkel, het gekneusd venkelzaad en knoflook zachtjes aan.
  3. Voeg de tomaten toe en verkruimel de Spaanse peper boven de saus. Laat 30 minuten koken totdat de saus een beetje is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak terwijl de pasta kookt de pangritata. Snij hiervoor de korstjes van het brood en snij in blokjes. Doe samen met wat geriste blaadjes rozemarijn in de huishoudmachine en draai totdat je mooie broodkruimels hebt.
  6. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de broodkruimels totdat ze krokant beginnen te worden.
  7. Meng de saus door de pasta en bestrooi zo mogelijk met venkelgroen.
  8. Serveer met de pangritata voor extra structuur en bite.