Pasta met venkel, tomaat en pangritata
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) venkel
- 500 gram pastaschelpjes
In Huis
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 tl venkelzaad
- 6 el olijfolie
- 800 g gepelde tomaten
- 1 stuk(s) gedroogde rode peper
- 3 sneetje(s) brood
- 1 takje(s) rozemarijn
Recept stappen
- Verwijder beschadigde en/of te harde buitenste bladeren van de venkel. Bewaar eventueel loof. Halveer de venkel en snij in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn. Kneus het venkelzaad in een vijzel.
- Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de venkel, het gekneusd venkelzaad en knoflook zachtjes aan.
- Voeg de tomaten toe en verkruimel de Spaanse peper boven de saus. Laat 30 minuten koken totdat de saus een beetje is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak terwijl de pasta kookt de pangritata. Snij hiervoor de korstjes van het brood en snij in blokjes. Doe samen met wat geriste blaadjes rozemarijn in de huishoudmachine en draai totdat je mooie broodkruimels hebt.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de broodkruimels totdat ze krokant beginnen te worden.
- Meng de saus door de pasta en bestrooi zo mogelijk met venkelgroen.
- Serveer met de pangritata voor extra structuur en bite.