Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 4 stuks varkensworstjes
- 1 stuks venkel
- 1 stuks rode peper
- 1 blikje ansjovis
- om te serveren Terschellinger Windkracht 10
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl venkelzaad
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml witte wijn (zie tip 2)
- 400 ml gepelde tomatenblokjes
- 1 tl (riet) suiker
- 300 gram linguine of spaghetti
Recept stappen
- Snipper de ui. Verhit olie in een grote braadpan. Fruit de ui, knijp het vlees in kleine stukjes uit de worstjes en bak mooi bruin. Haal uit de pan met een schuimspaan en leg op een bord.
- Halveer de venkel, verwijder het loof en hart en snij in plakjes van 0.5 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn.
- Plet het venkelzaad met wat zout in de vijzel. Voeg zo nodig wat olie toe aan het braadvet en bak hierin de ansjovis, de rode peper en het geplette venkelzaad zachtjes aan. Zorg dat de ansjovis uit elkaar valt door deze te pletten met een houten lepel. Bak 1 minuut op laag vuur.
- Voeg de venkel toe en schep alles door elkaar. Zet het vuur iets hoger en bak 5 minuten met de deksel op de pan. Schep tussentijds nog een keer om.
- Knijp er de knoflook boven uit en bak kort. Zet de waterkoker aan.
- Schenk de wijn erbij en laat inkoken tot de helft (zie tip 2).
- Voeg de gepelde tomaten en de suiker toe en breng weer aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes inkoken tot een lekkere saus.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de vleesballetjes in de saus en laat nog 15 minuten koken.
- Serveer met geraspte kaas.
- 1. Ben je een grote eter? Maak dan wat extra pasta klaar. 2. Als je liever geen wijn wilt gebruiken kan je ook wat water met een kneepje citroensap gebruiken.