Pasta met tomatensaus en venkel-tuinbonen met bonenkruid
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram tuinbonen
- 1 rode ui
- 1 venkel
- 2 el bonenkruid
In Huis
- 40 gram amandelschaafsel
- olie om te bakken
- 300 gram (spelt)pasta
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 400 gram (cherry)tomaten in blik
- 2 tenen knoflook
- 20 gram basilicum
- 1 tl suiker
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 blik boterbonen
Recept stappen
- Zet een pannetje water op voor de tuinbonen. Zonder zout!
- Rooster het amandelschaafsel droog in een grote koekenpan. Schud af toe om.
- Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk. Kook de tuinbonen gaar in 10 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken.
- Haal het amandelschaafsel uit de pan als het licht begint te kleuren.
- Zet een pan water op voor de pasta.
- Snipper de ui en fruit in wat olie samen met de Italiaanse kruiden en zout. Verwijder het loof van de venkel en snij het kontje eraf. Snij in kleine blokjes. Voeg toe en roerbak op zacht vuur mee. Doe na een paar minuten het deksel op de pan en laat zachtjes beetgaar stoven.
- Kook de pasta gaar in 7 minuten. Giet af en besprenkel met wat olie.
- Pureer de cherrytomaten in blik in een blender of met een staafmixer in hoge maatbeker, samen met het amandelschaafsel, grof gehakte knoflook, alle basilicum (dus ook de stelen), de suiker en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de boterbonen af en meng ze bij de venkel. Warm even mee. Snij het bonenkruid fijn en roer met de tuinbonen bij de venkel. Breng het geheel op smaak met zout en serveer bij de pasta met tomatensaus.
- Let op! Omdat je de knoflook rauw gebruikt in de tomatensaus, is het belangrijk om geen te oude (muffe) knoflook te gebruiken. Doe je dat toch, snij de knoflook dan doormidden en verwijder het loofje als die er zit.