Pasta met tomaten-speksaus, Nieuw-Zeelandse spinazie, een salade en zonnebloempitten
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 tomaten
- 0.5 venkel
- 1 ui
- 2 el tomatenpuree
- 300 gram spekblokjes
- 300 gram speltpasta
- 40 gram zonnebloempitten
- 0.5 krop sla
- 1 lente-ui
- 600 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl oregano
Recept stappen
- Giet een beetje olie in een ruime wok of hapjespan. Bak de spek daarin terwijl je verder gaat.
- Zet een pan water op voor de pasta. Zet de waterkoker aan voor het ontvellen van de tomaten. NB. wil je sneller klaar zijn, sla het ontvellen dan over.
- Verwijder het loof van de venkel, halveer en snij in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Wacht tot de spekjes goed bruin zijn geworden en haal uit de pan. Bak in het vet de ui, venkel en knoflook een goede 5 minuten tot de ui glazig is.
- Kruis de tomaten in, leg ze in een kom en giet het kokende water erover.Wacht een paar minuten tot het velletje loslaat. Pel de tomaten en snij in stukken.
- Maak een ruimte vrij in het midden van de pan en bak daarin de tomatenpuree even aan zodat het zuur er afgaat. Roer door de ui, samen met de oregano en de tomaten. Eventueel ook een klein scheutje water. Breng aan de kook en laat lekker even pruttelen – hoe langer hoe beter maar in elk geval tot de tomaten gaar en zacht zijn.
- Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze een beetje bruinen. Zet in een bakje op tafel.
- Was de sla en snij de lente-ui in ringetjes. Maak aan met een simpele vinaigrette.
- Spoel de NZ spinazie af. Haal de blaadjes van de stelen. Dikkere stelen zijn niet lekker want taai, dunnere steeltjes kan je wel eten.
- Voeg als de saus goed is de spekjes toe. Voeg peper toe en check op zout. Roer de NZ spinazie erbij en wacht tot ze geslonken is.
- Strooi de pitjes over de sla maar ook over de pasta met saus. Wij ontdekten per toeval bij het proefkoken dat dat echt erg lekker is!