Pasta met Terschellinger kaassaus, veel groenten, witte bonen en citroenrasp
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 4 stengels bleekselderij
- 0.5 stukje rode peper (optioneel)
- 400 gram groene kool
- 400 gram pastaschelpjes
- 150 gram Terschellinger kaas
- 1 stuks citroen
- 2 stuks roodlof
- 1 pot witte bonen
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Zet een grote pan met ruim water en zout op voor de pasta.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne plakjes. Fruit samen tot de ui een beetje begint te kleuren. Voeg een beetje zout toe.
- Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak zachtjes verder.
- Optioneel: Snij de rode peper (klein stukje, deze zijn erg heet!) in kleine stukjes en voeg toe.
- Snij de groene kool in fijne sliertjes. Voeg de groene kool bij de ui. Roerbak eventjes op wat hoger vuur, dek af en laat zachtjes gaar smoren met een paar eetlepels water zodat het niet aanbakt.
- Kook de pasta in ruim kokend water al dente in 9-11 minuten. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Rasp de kaas (je hebt wat meer, proef een stukje). Rasp de citroenschil. Halveer de roodlof en snij in ringen.
- Check of de groenten gaar genoeg zijn naar je smaak. Voeg de witte bonen met aanhangend vocht toe en warm mee.
- Smelt de geraspte kaas erdoorheen, samen met een beetje kookvocht. Breng op smaak met flink peper, zout is waarschijnlijk niet meer nodig.
- Roer vlak voor het aan tafel gaan de geraspte citroenschil en roodlof erdoor voor een frisse en knapperige touch. Serveer direct met de pasta.