Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met snijbiet

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 300 g spelt pasta
  • 2 zakje(s) snijbiet
  • 1 stuk(s) uien

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 250 ml slagroom
  • naar smaak geraspte kaas
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met water en breng aan de kook. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Was de snijbiet. Snij de stelen van de snijbiet in kleine stukjes van een halve centimeter en bewaar het apart. Snij het blad grof en bewaar het apart. Snij de ui grof.
  3. Verwarm een pan met dikke bodem. Doe er een scheutje olie in en bak de ui tot hij glazig is. Voeg nu de geperste knoflook toe. Voeg de snijbiet stelen toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg nu het blad toe en bak het nog een minuut of 5 of tot het zacht is. Zet het vuur hoog en giet de slagroom erdoor. Warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep het snijbietmengsel door de afgegoten pasta. Roer goed en schep het op de borden.
  5. Strooi er wat geraspte kaas over en serveer.
  6. Wijnsuggestie:Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)